Harta Pennsylvania


America de Nord » Statele Unite ale Americii » Pennsylvania   [harta pennsylvania]   [full screen]
Harti Statele Unite ale Americii: Arkansas, Alabama, Alaska, Arizona, California, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Los Angeles, Louisiana, Maine, Manhattan, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota, NY, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Provincetown, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, Virginia, Washington, Washington DC, West Virginia, Wisconsin, Wyoming


Pennsylvania, conform numelui oficial Commonwealth of Pennsylvania, in romana Statul asociat Pennsylvania , este un stat situat in nord-estul Statelor Unite ale Americii.

Pennsylvania a fost cunoscut ca Statul Quaker inca din 1776; inainte de aceasta a fost cunoscut sub numele de Quaker Province ,ca semn de recunoastere a primei constitutii a locului, scrisa de cunoscutul Quaker William Penn, al carui nume se regaseste in numele statului, (First Frame of Government Constitutia statului Pennsylvania care a fost prima din constitutiile statelor SUA care garanta libertatea de constiinta. Penn cunostea ostilitatea careia trebuiau sa ii faca fata Quakers si a creat o constitutie foarte moderna pentru acele timpuri pentru a contracara injustitiile si nelegiuirile la care erau supusi acestia.

Pennsylvania este de asemenea cunoscut sub numele de Keystone State, in romana Statul "Cheie de bolta", incepand cu 1802,datorita pozitiei sale centrale geografice printre cele Thirteen Colonies originare care au format Statele Unite ale Americii.Pennsylvania, este de fapt statul central al zonei originare a Uniunii nu numai geografic dar si economic. Astfel industria sa este considerata a fi parte a Nordului SUA, producand bunuri industriale asa cum ar fi Conestoga wagons[7] si pusti,[8] in timp ce agricultura este comuna Sudului SUA, producand plante tehnice, culturi mari, mancare, animale domestice si tutun.

Pennsylvania are 82 de km (sau 51 mile) de coasta lacustra, avand acces la Lacul Erie si, respectiv, 92 de km (sau 57 de mile) de coasta oceanica la Oceanul Atlantic, de-a lungul estuarului Delaware. Philadelphia este un port important atat oceanic, cat si fluvial, la Delaware River.
CityMaps® este marca inregistrata. © 2005 - 2017 HostVision Srl Toate drepturile rezervate.
· jobtalk.ro · moneyblog.ro HostVision Mancare Timisoara
Toate Continentele
Africa
America de Nord
Canada
Mexic
Porto Rico
» Statele Unite ale Americii
 › Arkansas
 › Alabama
 › Alaska
 › Arizona
 › California
 › Colorado
 › Connecticut
 › Delaware
 › Florida
 › Georgia
 › Hawaii
 › Idaho
 › Illinois
 › Indiana
 › Iowa
 › Kansas
 › Kentucky
 › Los Angeles
 › Louisiana
 › Maine
 › Manhattan
 › Maryland
 › Massachusetts
 › Michigan
 › Minnesota
 › Mississippi
 › Missouri
 › Montana
 › Nebraska
 › Nevada
 › New Hampshire
 › New Jersey
 › New Mexico
 › New York
 › North Carolina
 › North Dakota
 › NY
 › Ohio
 › Oklahoma
 › Oregon
 » Pennsylvania
 › Provincetown
 › Rhode Island
 › South Carolina
 › South Dakota
 › Tennessee
 › Texas
 › Utah
 › Vermont
 › Virginia
 › Washington
 › Washington DC
 › West Virginia
 › Wisconsin
 › Wyoming
America de Sud
Asia
Australia
Europa
Horoscop
Vedete Pesti
Chris Martin Chris Martin
02 Mar 1977
Ornella Muti Ornella Muti
09 Mar 1955

SiteMap
HostVision ABC Domenii