Harta California


America de Nord » Statele Unite ale Americii » California   [harta california]   [full screen]
Harti Statele Unite ale Americii: Arkansas, Alabama, Alaska, Arizona, California, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Los Angeles, Louisiana, Maine, Manhattan, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota, NY, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Provincetown, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, Virginia, Washington, Washington DC, West Virginia, Wisconsin, Wyoming


California este un stat al Statelor Unite ale Americii care se intinde de-a lungul jumatatii sudice a coastei de vest a Statelor Unite continentale. Cu o populatie de peste 36 de milioane de locuitori si cu o suprafata de 423.970 km 2 (vedeti cum se incadreaza 423.970 de kmē in randul altor tari), California este al treilea stat ca suprafata (dupa Alaska si Texas) si cel mai populat stat al SUA.

Zona fusese locuita de nativii americani cu mult inainte ca exploratori din Europa sa inceapa a se perinde sporadic in secolul al 16-lea. Spania colonizase partial a parte a statului California de azi, la sfarsitul anilor 1700, inaintea Razboiului mexican de independenta (1810 - 1821), dupa care a fost o parte a statului independent Mexico. In timpul razboiului mexican-american (1846 - 1848), colonistii americani ai regiunii s-au revoltat si au creat California Republic, un stat independent cu existenta efemera. Ca urmare a incheierii razboiului dintre Mexico si Statele Unite, zona a revenit SUA. Goana dupa aur din California (the California Gold Rush) din anul 1849 a adus o imensa populatie de imigranti, care a permis rapid, ca in 1850 California sa devina al 31-lea stat al Statelor Unite.

In ciuda unei istorice si nefondate "reputatii" de a avea o "viata lejera", datorata climei extrem de blanda, in realitate californienii au facut California de azi a saptea economie a lumii, contribuind cu circa 13% la produsul intern brut al Statelor Unite. Industriile predominante ale statului includ agricultura, distractiile, manufacturarea in industria usoara, turismul si mai ales industrii diversificate atat pe "orizontala" cat si pe verticala.

Zonele economice specializate ale statului cuprind Hollywood (pentru distractii), California Central Valley (pentru agricultura), Silicon Valley (pentru computere si high tech) si zona viticola Wine Country.
CityMaps® este marca inregistrata. © 2005 - 2017 HostVision Srl Toate drepturile rezervate.
· jobtalk.ro · moneyblog.ro HostVision Mancare Timisoara
Toate Continentele
Africa
America de Nord
Canada
Mexic
Porto Rico
» Statele Unite ale Americii
 › Arkansas
 › Alabama
 › Alaska
 › Arizona
 » California
 › Colorado
 › Connecticut
 › Delaware
 › Florida
 › Georgia
 › Hawaii
 › Idaho
 › Illinois
 › Indiana
 › Iowa
 › Kansas
 › Kentucky
 › Los Angeles
 › Louisiana
 › Maine
 › Manhattan
 › Maryland
 › Massachusetts
 › Michigan
 › Minnesota
 › Mississippi
 › Missouri
 › Montana
 › Nebraska
 › Nevada
 › New Hampshire
 › New Jersey
 › New Mexico
 › New York
 › North Carolina
 › North Dakota
 › NY
 › Ohio
 › Oklahoma
 › Oregon
 › Pennsylvania
 › Provincetown
 › Rhode Island
 › South Carolina
 › South Dakota
 › Tennessee
 › Texas
 › Utah
 › Vermont
 › Virginia
 › Washington
 › Washington DC
 › West Virginia
 › Wisconsin
 › Wyoming
America de Sud
Asia
Australia
Europa
Horoscop
Vedete Pesti
Chris Martin Chris Martin
02 Mar 1977
Ornella Muti Ornella Muti
09 Mar 1955

SiteMap
HostVision ABC Domenii