Harta Bosnia si Hertegovina


Europa » Bosnia si Hertegovina   [harta bosnia si hertegovina]   [full screen]
Harti Bosnia si Hertegovina: Sarajevo


Bosnia si Hertegovina (Bosnia-Hertegovina, cunoscuta pe plan local ca: Bosna i Hercegovina, abreviata ca BiH) este o tara in Europa de sud-est cu o populatie de circa patru milioane de locuitori. Tara este patria a trei etnii constituente: bosniacii, sarbii si croatii. Alti locuitori apartinand altor grupuri etnice nu au statutul de "constituenti". Un cetatean al Bosniei si Hertegovinei, indiferent de etnie, este de obicei numit bosniac.

Tara se invecineaza cu Croatia la vest cu Serbia la est si Muntenegru la sud-sud-est. Are iesire la mare sub forma unei mici fasii de pamant de circa 20 km la Marea Adriatica, in jurul orasului Neum. Interiorul tarii este predominant muntos cu diferite rauri, cele mai multe nenavigabile. Capitala este la Sarajevo, care este de asemenea si cel mai mare oras.

Bosnia si Herzegovina a fost una din cele 6 republici ale Iugoslaviei. Si-a castigat independenta in cursul razboaielor din anii 1990 si, in conformitate cu Acordul Dayton, este administrata de un reprezentant numit de Consiliul de Securitate al ONU. Este descentralizata si impartita din punct de vedere administrativ in doua entitati, Federatia Bosniei si Hertegovinei si Republika Srpska.

Bosnia este principala regiune geografica a statului modern, si formeaza coloana sa vertebrala istorica. Hertegovina este cel mai important dintre celelalte teritorii unite politic cu Bosnia, si a fost inclusa in numele oficial al tarii incepand cu mijlocul secolului al 19-lea.
CityMaps® este marca inregistrata. © 2005 - 2018 HostVision Srl Toate drepturile rezervate.
· jobtalk.ro · moneyblog.ro HostVision Mancare Timisoara
Toate Continentele
Africa
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia
Europa
Albania
Andorra
Anglia Marea Britanie
Austria
Belarus
Belgia
» Bosnia si Hertegovina
 › Sarajevo
Bulgaria
Cehia
Cipru
Croatia
Danemarca
Elvetia
Estonia
Finlanda
Franta
Germania
Grecia
Irlanda
Islanda
Italia
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxemburg
Macedonia
Malta
Moldova
Monaco
Muntenegru
Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Romania
Rusia
San Marino
Serbia
Slovacia
Slovenia
Spania
Suedia
Turcia
Ucraina
Ungaria
Vatican
Horoscop
Vedete Rac
Paul Verhoeven Paul Verhoeven
19 Jul 1938
Giselle Bundchen Giselle Bundchen
20 Jul 1980

SiteMap
HostVision ABC Domenii